2012. március 24., szombat

Salgótarján - a szívem csücske

Biztosan nem az egyetlen város Salgótarján, ahol a lakók, az átutazók, az ott megpihenők, esetleg pénzüket költők mindennapos harcban állnak a gépkocsi használókat megsarcoló parkolótársaságokkal, önkormányzatokkal. Tudnának mesélni itt a budapestiek, egriek, és még sorolhatnám a gazdasági és idegenforgalmi szempontból frekventált városokat.


De hogy pont Salgótarján?!
Ez év április 1-től (már önmagában tréfa, hisz az hétvégére esik) Salgótarján szinte teljes területén fizethetjük a féktelen sarcot csak azért, mert autónk van, és ott szottyan kedvünk parkolni. Ja, ez a hatalmas város utcányi körzetekre lesz felosztva, ami további érdekes hozadékát mutatja majd ennek az egész cirkusznak.
Ha jól belegondolunk, igen szép üzenete van ennek a húzásnak. Gyakorlatilag a város hosszú távú fejlődésének, bevételeinek emelésének kulcsát dobja el azért, hogy rövid távú terveit teljesítse, a keletkezett lyukakból valamit befoltozzon. Mit is üzenünk ezzel a lakóknak:
"Kedves salgótarjáni lakó!" - Csak így kis betűkkel, hiszen ez a város többre nem értékeli lakosait!
"Azt üzenem neked, hogy magasról leszarom, hogy van-e miből fenntartanod az autódat, a családodat! Ha vagy olyan pimasz és képes vagy az autózás luxusát megengedni magadnak, akkor nyugodtan vehetsz 16ezerért parkolóbérletet, amit lényegében abban az utcában használhatsz, ahol éppen laksz! Ha nem tetszik, add el a csotrogányodat, szállj buszra, kerékpárra. Hál' Istennek így legalább nem kell beszednem azt a gépjármű adót, amiért semmit nem tettem az érdekedben az eltelt néhány évben!"
Na és mit üzenünk az átutazóknak, mert ugye tudjuk, hogy határ közeli település lévén elég sok külföldi téved erre:
"Kedves külföldi átutazó, turista, vásárolni, költekezni vágyó idetévedők!" - Csak így, kisbetűvel, hiszen ez a város többre nem értékeli pénzét költeni vágyó vendégeit.
"Azt üzenem neked, hogy legyél tisztában azzal, hogy nem szeretem kivárni azt a macerát, hogy Te a városunk vállalkozásainál költsd el a pénzed, vásárolj be, és érezd jól magad! Ebből nekem csak lassan van bevételem, és ráadásul még valaki jól fogja magát érezni ebben a koszfészekben! Így számíts arra, hogy ha betetted ide a lábad, a legkedvesebb gesztusom feléd, hogy leparkoló autód miatt azonnal jól megsarcolunk! Igaz, ezért az égvilágon semmi szolgáltatást nem kapsz! Ezeket az utakat és parkolóhelyeket adófizetők pénzéből és abból építettük, amit Te eddig itt hagytál városunkban. Így itt az ideje, hogy most már jó magyar szokást követve ismét fizess érte - ki tudja hányadszor! Ha ez nem tetszik, nyugodtan válaszd a kerülőutat, amit neked építettünk, és villámgyorsan hagyd el ezt a várost, mielőtt még kinyílna a pénztárcád és a bicska a zsebedben! Van még itt a környéken épp elég hely, akol parkolódíj nélkül is elköltheted a pénzed, jobban érezheted magad. Nekünk semmi szükségünk rád és a koszos euródra! Vidd innen, mert mi itt magunk egymás között sokkal jobban érezzük magunkat, ha egyedül kesereghetünk és tanakodhatunk azon, hogy miért is nem akar itt semmi sem előre mozdulni!"

GRATULÁLOK, SALGÓTARJÁN!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése