2011. augusztus 9., kedd

Megint válság?


Sokan értetlenül tárják szét kezeiket a körülöttünk zajló negatív gazdasági folyamatok láttán.
Miért ez a megállíthatatlan mélyrepülés? Miért van az, hogy egyes valuták töretlenül erősödnek, míg a forint és a megingathatatlannak vélt dollár, euró eközben veszíti értékét?
Mi lehet ezek okozója? A világ gazdasága valóban negatív folyamatokat követ, vagy csak kisebb csoport(ok) játékszerei vagyunk?
Van-e kiút az emberek számára ebből a folyamatból?
Fel kell tennünk a kérdést, hogy a világon jelenleg elfogadott gazdasági-politikai rendszer, a demokrácia és kapitalizmus valóban megoldása lehet-e a korábbi, ma már elítélt társadalmi rendszereknek. Vagy netán ez is csak egy kipróbált alternatíva, amely keveseknek nagyon jó, de a Földön élő emberek 99%-a háta közepére sem kívánja?! Tény, hogy zsákutcába került a beváltnak hitt program.
Hol is kezdődött? Nos az aranyfedezet kivonása után az USA elkezdte tonnaszám nyomtatni a dollárt, hogy finanszírozni tudja háborús kiadásait. Erről itt érdekes videót láthatnak.
Miután a forgalomban lévő készpénz nagy részét erre fordították, egyre nagyobb teret kaptak a hitelek különböző formái azért, hogy a fogyasztást megfelelő szinten tartsák a gazdaság pörgetéséhez.
Kvázi a "kitalált" nyomtatott pénz mellé (hiszen a fedezet kivonása után minden kinyomtatott bankó csak kitalált pénz) további virtuális pénzeket hoztak forgalomba. Ezt a rövid távon sikeresnek bizonyuló gazdasági magatartást természetesen Európa is gyorsan átvette, és a bankok már szinte világszerte csak kitalált, virtuális pénzeket pumpáltak bele a gazdaságba, a fogyasztók pedig ezekért a kitalált pénzekért vásároltak meg mindent eszetlenül. Ettől persze pörgött a gazdaság. A bankok gazdasága, a multikereskedők gazdasága, a kormányok gazdasága és nem beszélve a keleti gagyigyárak gazdaságáról. Ezzel a folyamattal lényegében Kína a világ legsikeresebb és legbefolyásosabb erejévé nőtte ki magát. Ne is vitatkozzunk ezen.
A kitalált, virtuális pénzek esetében óriási különbség az, ha csak el kell költeni, vagy vissza is kell fizetni.
Nos a nemrég lezajlott hitelválság során világossá vált a leosztás. A történet kitalálóinak és irányítóinak (nagyhatalmak, bankok) természetesen nem kell visszafizetniük. Önnek azonban igen. Az ő tartozásukat is.
A bankok léte valamiért rendkívül fontos. Az Öné nem! Ennyit az emberi értékekről ebben a tökéletes világban!
Azonban nincs vége!
A hitelválság lezajlott, a bankokat kihúzták a trutyiból, Ön pedig megrokkanásig fizeti a frankhitelét. (Ja, igen, Svájcban van fedezet, és ezen sincs mit magyarázni!) És fizetik az országban még vagy hatmillióan mindenfajta hitelüket, a világon pedig egy jó pár milliárdnyian. Most fizetik Önnel együtt azt, amit néhány kis érdekcsoport ellövöldözött és elherdált valami okból-célból imitt-amott.
Nyugi, fogyasztás nemcsak az Ön háztartásában nincs, hanem máshol sem! Mindenhol ebben a tökéletes világban meghúzták a nadrágszíjat.
Tehát a fogyasztás leállásával leépül a kereskedelem, a termelés. Kivonják az eddig sem létező pénzeket a művelődésből, a közoktatásból, a közigazgatásból. Leromlik az életszínvonal, a közbiztonság, és a képzésből kiszippantott pénz által hosszú távon mentálisan is padlót fog a társadalom, a mélyszegénység pedig teljesen megszokott látvány és életforma lesz. Ebben az állapotban  a bankok és a kormány nem segíteni fognak, hanem továbbra is fenyegető magatartással szerződésekre és hatósági jogkörökre hivatkozva tör az adós alsógatyájára is mindaddig, amíg módszeresen rövid várható élettartammal ki nem múlnak azok, akik addig jólétben tartották az említett méltóságokat.
Most jön  tehát pénzügyi válság.
Ha Ön az értékének a pénzét tekinti, akkor készüljön fel a legrosszabbakra!
Ha tud még dönteni, akkor a megállíthatatlanul romló pénzét váltsa át most értékálló eszközbe!
Vegyen műkincset, ha ért hozzá, vegyen nemesfémet, vegyen ingatlant.
Ön dönt. Ha már nincs döntéshelyzetben, mert nincs pénze, csak hitele, akkor sapka-kabát.
Nem mondom el még egyszer!
Hónapok óta győzködöm az embereket egyesével, kettessével, interneten. Süket fülek, irigy, passzív hozzáállás, és hát egyébként is dögöljön meg a szomszéd tehene is. Mintha csak Magyarországon lennék.
De hát ennyire birkák vagyunk mi, emberek.
Utolsó esély.
Vegyen ingatlant, vegyen nemesfémet. E kettővel át fogja vészelni a pénzügyi válságot.
Ha nem akar, vagy nem tud, akkor vegyen egy utolsó mély lélegzetet, mert ami most jön, az lélegzetelállító lesz.
Ígérem.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése